Chiagrød med kakao

Denne chiagrød er lavet med kakao og havremælk, men du kan bruge alle mulige slags plantemælk, samt kokosmælk til formålet.


Du skal bruge:
  ~ til 1 portion.
150ml Havremælk
20-30g Chiafrø
2spsk Kakaopulver til kakaodrik
(eller 1-2tsk rå kakaopulver)
1 Glas med låg - skal kunne rumme 200ml




Jeg plejer at lave den inden jeg børster mine tænder, når jeg skal i seng fordi denne grød skal stå natten ver i køleskabet og hygge sig, så chiafrøene når at trække al den væske til sig, som de overhovedet orker ;)

Start med at hæld plantemælken, samt kakao i glasset og skrue/sæt låget på før du giv det en rystetur, så det bliver kakaomælk. Dernæst tilsætter du chiafrøene og giver det endnu en rystetur, så chiafrøene ikke klumper sammen!

Blandingen skal stå i 5-10 minutter og rystes jævnligt, da chaifrøene ellers falder til bunds. Det er nemt at se når chaifrøene er begyndt at udvide sig, da de forbliver nogenlunde fordelt i væsken og der kun ligger få på bunden. Når glassets indhold ser ud som beskrevet, sættes det i køleskabet til næste morgen, hvor det lige skal have en kraftig rystetur inden servering.

Det jeg rigtig godt kan lide ved chaigrød er når det skal gå lidt stærkt, kan det med fordel nydes direkte fra glasset, da det ikke bliver en fast konsistens som alm. grød, men mere som en tykflydende smoothie - Ønskes en fastere konsistens, kan man give grøden en tur i blenderen sammen med ½ frossen banan ;)


Velbekomme!