One Pot Pasta med spinat

Denne ret blev til i forbindelse med, at jeg kun kan bruge min venstre arm, efter min HMS/EDS har spillet mig et pus og min højre skulder gik ud af led (så skulder og arm er immobiliseret i en mitella-slynge)...

Anyway... resultatet blev ret godt, faktisk overraskende godt!

Bonus ved denne ret er, at den er både nem og hurtig at lave ;)

Jeg koger altid vand til pasta i min elkedel, da det spare både tid og el, men gør som du plejer...

Til denne ret brugte jeg en wok, men du kan sagtens bruge en bredbundet gryde eller en dyb pand - bare den kan rumme alle ingredienserne :)


Du skal bruge: ~ nok til 4-6 personer
700g Helbladet Spinat (frost)
500g Pasta (max kogetid på 11minutter)
250g Cherry tomater
225g Champignon
100g Cashewnødder
2 tern Grøntsagsbouillion
2spsk sød Paprika
1spsk mild Karry
1spsk tørret Basilikum
Vand 


Fremgangsmåde:
Rens svampene og skær dem i tynde skiver.
Put spinat, pasta, svampe, krydderier, samt bouillion i wok'en (eller hvad du nu bruger) og tilsæt vand så det kun lige dækker pastaen.

Nu er det bare om at vente og vente til hele herligheden kommer i kog, hvorefter der skal røres lidt i det. Når spinaten er tøet op, tilsættes cashewnødderne og der røres lidt oftere, for at pastaen koges jævnt og man ikke ender med over og underkogte pasta i samme ret.

Når pastaen er kogt al dente tages retten af varmen og skal stå 2-3minutter, hvorefter der røres godt, så det sidste stivelsesrige vand fordeles i retten og giver pastaen en let cremet konsistens. - Du har nu en lækker pastaret som, tilsat halverede cherry tomater, er både mættende, cremet og med et frisk touch - Mums...


Velbekomme!

NeatSauce

Ingredienser:
1 stort Løg
1 stor Porre
1 Squash
(1 stilk Bladselleri)
2 Gulerødder
3 fed Hvidløg
400g Svampe
680g Tomatmos
250-350ml Vand
2-3 Bouillionterninger
1-2spsk Teriyaki sauce
1-2tsk Chilipulver (jeg bruger Tigers chilimix)
½-1 tsk peber

Fremgangsmåde og billede kommer snarest!

Cremet pasta med asparges og karameliseret fennikel

1 portion indeholder knap 21g protein og 14g fibre, samt dækker 100% af behovet for vitamin A og K, 100% af behovet for Selen. Derudover dækkes minimum 55% af behovet for E-vitamin, Fosfat, Jern, Kalium, Kobber og Mangan.

Lækker, billig mad på max. 30 minutter!

Du skal bruge:  ~ Til 2 personer
175g Spaghetti (tørret og rå)
150g friske, grønne Asparges.
125ml soyafløde
4 Gulerødder (store)
2 Fennikel-knolde
2tsk Brun Farin
2tsk Sesamfrø
1tsk bouillionpulver (eller ½ terning)
½tsk Timian
lidt Salt & Peber
Flydende AMA til stegning



Start med at vaske/skrælle gulerødderne og skær dem i skiver - skær gerne gulerødderne i skrå skiver, da dette giver en større snitflad og karameliseringen smager mere igennem. Fennikel-knoldende rengøres og skæres i strimler.

Smelt lidt flydende AMA i en gryde og vent til det småbobler før du tilsætter timian, lidt salt og peber, samt brun farin, gulerødder og fennikel. Der skal ikke røres så meget i de første 3-5 minutter, da sukkeret og grøntsagerne skal have lov at karamellisere ;) - Det tager ca. 10 minutter i alt og skal stå på høj varme.

Imens gulerødder og fenikkel karamellisere kan du udnytte tiden og skyl, samt klargør og snit asparges i ca. 1cm stykker - jeg lader dog toppen være i et stort stykke, som du kan se på billedet.

Start vandet til spaghetti og kog det efter pakkens anvisning.

Imens spaghettien hygger sig i gryden, svitses asparges i lidt smør, sammen med sesamfrø, salt og peber. Når asparges har fået 1-2minutter tilsættes fløde og bouillion, hvorefter det kun lige skal have et opkog. Smag evt. til med salt og peber.

Bland asparges-flødesovsen med spaghettierne inden servering, så bliver det en ekstra cremede omgang og server de karamelliserede gullerødder og fennikel ved siden af  - mums siger jeg bare :)



Velbekomme!