Spinattærte med silketofu

Deles tærten i 2, dækkes 100% af dit behov for Omega-3, A, E og K-vitamin, samt 100% af behovet for Fosfat, Kobber, Magnesium, Mangan og Selen. Indeholder desuden 32g protein og knap 20g fibre pr person.

Jeg havde en pakke silketofu liggende i skabet og jeg anede ikke hvad jeg skulle bruge den til... Så jeg gik på gode gamle Google for inspiration... Og inspireret, det blev jeg, af Kærlighed&Kikærter's og deres Spinat-Grønkålstærten :)

Jeg er vild med kombinationen Spinat og Karry, så det endte med denne dejlige tærte.
En tærte som knægten havde en eneste kommentar til:

"mor, den smager altså ikke godt... Den smager vildt godt og over lækkert"...

Så kan man da ikke blive mere tilfreds med resultatet ;)


Denne portion er nok til et 28cm Tærtefad ~ Nok til 2-3 personer  ;) 

Tærtedej:
160g Grahamsmel
3 spsk Smagsneutral olie
3 spsk Vand
1 tsk urtesalt (jeg er fan af den fra tiger)


Fyld:
1pk Silketofu (300gram)
15 kugler Hakket Spinat
4 kugler Hakket Grønkål
2 fed Hvidløg
1 Løg (mellem)
1 bouillinterning
2½ tsk mild Karry
½ tsk stærk Karry
½ tsk Peber
½-1 tsk Salt
1 knivspids røget paprika (min er meget stærk)


Fremgangsmåden er således:

1. Tænd ovnen på 180grader - jeg bruger varmluft.

2. Tærtedejen laves ved at blande mel, urtesalt, olie og vand sammen i en skål. Det tager ikke mange minutter at bakse sammen med hænderne - den skal kun lige hænge sammen, så hold igen med vandet. - Lad dejen hvile i et par minutter.

3. Lad spinat og grønkål tø lidt i en skål, imens du hakker løg og hvidløg semi-fint (eller i grovere stykker, alt efter smag og behag).

4. Rul tærtedejen ud - jeg ruller det ud mellem 2 stykker bagepapir, så er det nemmest at styre - og læg det i tærteformen. Prik huller i bunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir hen over, hvorefter kikærter, tørre bønner eller ris hældes ned i formen, så forbliver bunden flad, når den bages. Tærtedejen bages i ca. 12 minutter og tages derefter ud.

5. Imens tærtedejen bager i ovnen, svitses løg og hvidløg i en gryde. Når løgene er blevet klare, tilsætter du spinat og grønkål og lader det koge op, sammen med 1 bouillionterning, karry og røget paprika. Når det er kommet i kog, tages det af varmen.

6. Hæld overskudende vand fra silketofuen og give den en hurtig snuretur i minihakkeren, hvorefter du blander det i spinat-grønkålsblandingen og der smages til med salt og peber.

7. Nu skal fyldet bare fordeles på tærtebunden og en tur i ovnen i 20 minutter.

Endelig færdig! Så er det bare om at vente til den er kølet lidt ned og Haps!
~ Smager også fantastisk afkølet, som del af madpakken :)


Velbekomme!

Grønne Pakker ~ Butterdejspakker med linser og spinat

Her har du de Grønne Pakker, som min søn syntes de skulle hedde, så sådan blev det ;)

~ Butterdejspakker med lækkert fyld af både linser, spinat og grønkål...

En skøn K-vitaminbombe der mætter godt og er som nybagt, hvis den lige varmes dagen derpå!



Du skal bruge:
2 pakker Butterdej  (den er god nok, de ER veganske)
300g Squash
300g Hakket Spinat (frost)
200g Hakket Grønkål (frost)
200g Du Puy Linser (260g kogte) - grønne kan også bruges
100g Rasp
50ml Soyasovs
2-3 fed Hvidløg
1 Bouillionterning
½ spsk Chilimix pulver (bruger den fra tiger)
½-1 tsk Salt
½ tsk Peber
½ tsk Cayennepeber


Tag Grønkål og spinat op af fryseren og lad det tø lidt op i en skål, imens du koger linserne som anvist på pakken. Når linserne er kogt hældes de i en skål og skal have lov at køle af, mens resten af fyldet laves.

Squashen rives fint og vandet klemmes ud af den, så du står tilbage med en klump ret tørt squash kød. Hvidløg og squash svitses i nogle minutter og sojasovs tilsættes og svitses med til der ikke er mere væske tilbage. Derefter tilsættes spinat og grønkål, sammen med bouillion og krydderier.

Når spinatblandingen er helt tøet op og gennemvarm, tages den af varmen og blandes med linser, samt rasp. Nu er fyldet færdig, dog skal du huske at smag fyldet til med salt, peber og chili, inden du fylder det i butterdejspakkerne!

Rul butterdejen ud og skær hver pakke ud i 4 aflange stykker.
På hvert stykke butterdej fyldes ca. 100gram fyld i på i den ene ende og resten af dejen foldes over fyldet - dejpakken lukkes ved at trykke en gaffel rundt i siderne af pakken... Fortsæt sådan til du står med 8 pakker ;)

Bages ved 180grader i ca. 15-20minutter og haps, haps, så har du lækre butterdejspakker til aftensmaden eller madpakken ;)  ~ Passer fint til ovnbagte tomater eller en god, grøn salat...



Velbekomme!