Choko Spread aka hjemmelavet nutella

Jeg har savnet at kunne forkæle ungerne med en god chokolade spread og har derfor lavet denne Chokolade-Mandel Smør, som smager super skønt og er utrolig nem at lave... så der er ingen undskyldning for ikke at lave den selv ;)

Du skal bruge:
350g Mandler*
100g Mørk chokolade
1spsk Kokosolie (raffineret, så den er smagsneutral)
2tsk Ahornsirup
1tsk Salt

*Hasselnødder kan fint bruges, der skal du bare huske at gnubbe så meget af den brune "skal", da den frigiver bitterstoffer, som ikke smager godt ;)  Med Hasselnødder får du en mere autentisk nutella smag - vi bruger mandler, da jeg ikke tåler hasselnødder :(

Fremgangsmåden:

Tænd ovnen på 220grader og læg mandlerne på en bageplade med bagepapir og rist dem i ca. 6 minutter. Lad nødderne køle en smule ned, mens du skolder et opbevaringsglas der kan rumme ca. 400ml.

Mandler og salt gives en god gammeldags snurretur i foodprocessoren - det tager lang tid - jeg giver mit nøddesmør omkring 15 minutter, så det er her din tålmodighed kommer på prøve - se evt. billederne under opskriften på Mandel-Solsikke smøren, som ses nedenfor.

Når blandingen er næsten færdig, kommer du chokolade og kokosolien i en gryde og smelter det, til du har en homogen chokolademasse, hvorefter du tilsætter massen til den næsten færdige mandelsmør og giver den en endnu en snurretur, før du smager til med ahornsirup. Choko Spreaden gives en sidste snurretur, før det hældes på glasset og lader det køle ned med låget på.


Velbekomme!

Lækker Mandel-Solsikke Smør

Hver spiseskefuld af denne lækre Nøddesmør dækker 70% af dit behov for E-vitamin og indeholder over 3g protein, samt knap 1,5g fibre.

Jeg har tit tænkt på at lave nøddesmør selv og nu skulle det være!

Det er super simpelt at lave sin egen nødde/kerne smør, men det kræver dog, at du ud over ingredienserne har en ovn, en foodprocessor og tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed!


Denne version har 4 ingredienser og smager helt igennem fantastisk :)

 

Du skal bruge:  ~ Giver 450gram...

350g Mandler
100g Solsikkekerner
½tsk Salt
Evt. ½tsk Vaniljesukker - Jeg laver mit eget, se her

 

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220grader og læg mandler og solsikkekerner på en bageplade med bagepapir og rist dem i ca. 8-10 minutter. Lad blandingen køle en smule ned, mens du skolder et opbevaringsglas der kan rumme ca. 450ml.

Giv blandingen er god gammeldags snurretur i foodprocessoren - det tager lang tid - jeg giver mit nøddesmør omkring 15 minutter, så det er her din tålmodighed kommer på prøve - se evt. billederne nedenfor.

Når blandingen er færdig kommer du salt og vaniljesukker i og giver den en sidste snurretur, før du hælder det på glasset og lader det køle ned med låget på.


  • Ristede mandler og solsikkekerner.

  • Før snurreturen.

  • Efter 3 minutter.

  • Efter 6 minutter.

  • Efter 9 minutter.

  • Efter 12 minutter - det er her jeg tilføjer salt og vanilje.

  • Efter 15 minutter er Mandel-Solsikke Smøret færdigt.

  • Kan holde sig i måneder i køkken eller køleskabet - hvis det får lov at stå så længe ;)

  • MUMS!