Hurtig Linsepålæg

Kender du det, at have lyst til linsebaseret smørepålæg?

Sådan havde jeg det den anden dag og resultatet blev ret godt, så linsepålægget skal selvfølgelig have en plads her på siden, da det reelt set er en basis spread og du selv kan tilføje lige den smag du er mest til ;)

Du skal bruge:
2dl Røde linser (rå)
2tsk Bouillion pulver (den billige fra Aldi)
1tsk Sød Paprika
Salt
Peber



Kog linserne møre og lad dem køle af.

Linserne røres sammen med bouillionpulver, paprika, samt smages til med salt og peber og vupti, nu har du en lækker portion linsepålæg, som smager fantastisk med et drys af græskarkerner på ;)

Opbevares på køl og holdbar 4-5 døgn.


Velbekomme!

FiskeFri-Guf

Både sønnen og jeg har, her på det sidste, gået og savnet makrel i tomat, men ingen af os har savnet lugten, eller de dertilhørende makrel-bøvser...

Jeg har derfor været på udkig efter en opskrift der allerede var lavet - for ja, man behøver jo ikke genopfinde hjulet konstant ;)  Det er dog ikke lykkedes for mig, at finde en opskrift som ikke indeholder ting enten jeg selv eller ungerne ikke kan li, så jeg har hentet inspiration til denne opskrift hos to fantastiske bloggere - nemlig her og her

Du skal bruge:
2dl Røde linser
1blad Nori-tang
140g tomatpure
1dl vand
½dl olie
2spsk Soyasovs*
1tsk Salt
1-2knsp sukker
Smag til med salt og peber

*Brug Tamari for Glutenfri version.

 

Linserne koges "al dente" - Gem 1dl af de kogte linser fra til senere brug.

Nori-tangen knuses/hakkes fint i en minihakker og linserne tilsættes, sammen med de øvrige ingredienser, hvorefter de gives en ordentlig omgang, til massen er ensartet.

Massen hældes over i en skål og den smages til med salt, peber og evt lidt mere soyasovs og vupti.... Nu har du lækker FiskeFri-Guf uden makrelbøvsen senere ;)


Velbekomme!

ButterBean spread med persille

Indeholdet pr 100g spread er fordelt således:
5,5g protein og knap 5g fibre. Derudover dækkes 150% af dit behov for K-vitamin og 40% af behovet for vitamin C.

Denne lækre spread er mild i smagen og den milde smag gør, at den er god som smørelse i en sandwich, på brødet i madpakken, som bønnecreme i Wraps og en sikker vinder hos selv de mindste.

Opskriften giver ca. 380g færdig spread
~ Ønskes en spicy version, så tilsætter du bare mere chili ;)

Du skal bruge:
240g Butter beans (også kaldet limabønner)
½dl Smagsneutral olie
¼dl Vand
1 tsk Urtesalt (jeg elsker den fra Tiger)
¼-½ tsk Peber
1 drys Chili flager
1 knsp røget Paprika (den jeg bruger er stærk)
1 håndfuld Persille


Denne spread er så let at lave og tager ikke mange minutter, når først bønnerne er kogte (dem fra dåse kan sagtens bruges).

Skyl en håndfuld persille og lad den dryppe af - den skal hakkes groft.

Bønner, vand og olie puttes i en minihakker og gives en ordentlig omgang, til massen er ensartet. Herefter tilsættes persille og øvrige krydderier, hvorefter det hele gives endnu en omgang og smag evt. din spread til med lidt mere krydderi.

Put din ButterBean spread i en beholder og opbevar den i køleskabet - holder ca. 6 dage.

Personlig kan jeg bedst li' denne lækre, cremede spread på rugbrød med agurk eller peberfrugt, samt i wraps med masser af grønt ;)


Velbekomme!

Peberfrugt spread med paprika

Indeholdet pr 100g spread er fordelt således:
8,7g protein og 4,3g fibre. Derudover dækkes 100% af dit behov for E-vitamin, samt 80% af behovet for Kobber.

Endnu engang bad min datter om at få vegansk madpakke med i skole, så jeg skulle finde på en spread der var en sikker vinder hos hende.

Hun elsker solsikkekerner, peberfrugt og paprika, så jeg tænkte;

"Hvorfor ikke kombinere hendes favoritter i en spread?"

Resultatet blev, efter hendes mening, ikke mindre end fantastisk og at opskriften bare måtte på hjemmesiden hurtigst muligt... Så her er den ;)






Du skal bruge
:  ~ Giver 250gram spread.
100g Solsikkekerner
100g Rød Peberfrugt (skæres i mindre stykker)
3-4spsk smagsneutral olie
1spsk Soyasauce*
2tsk sød Paprika
½tsk Hvidløgssalt
¼-½tsk Peber

*Brug Tamari for Glutenfri version.


Solsikkekernerne gives et hurtigt opkog - så optages næringsstofferne bedre ;)
Solsikkekerner, peberfrugt og olie blendes i en minihakker/blender og når massen er ensartet tilsættes de øvrige ingredienser, hvorefter det blendes godt igennem.

Smag din spread til og vupti... Så er der pålæg til madpakkerne ;)

Opbevares i køleskabet og er holdbar i ca. 6 døgn.


Velbekomme!