Klassisk Brun Sovs

Da jeg lavede denne sovs og lige skulle have manden til at smage på den, ja så var han da lige ved at slå skeen ud af hånden på mig, da jeg selv liiiige skulle smage endnu engang...

Som nævnt er jeg kød-allergikker og manden var overbevist om, at det var en traditionel, kødbaseret, brun sovs jeg stod og smagte på.
Jeg måtte hurtig sige til ham, at han kunne være helt rolig, for sovsen er så vegansk som alt andet jeg spiser ;)

Derfor kan jeg med sindsro sige, at denne brune sovs er så lækker i smagen, at den kan narre den mest inkarneret kødspiser til at tro, at det er "the real deal"....

Du skal bruge:
500ml Vand
2-3spsk Margarine
2½-3spsk Hvedemel
2stk Laurbærblade
2tsk smagsneutral Olie
1spsk Kulør
1stk Bouillionterning (grøntsags)
1tsk Hvidløgssalt
½-1tsk Peber
½tsk Salt
Evt. en lille sjat plantefløde


Put margarine i en gryde og når det begynder at smelte, tilføjer du mel og røre rundt - alt melet skal være suget op i margarinen og er der for meget mel, så tilføj en smule mere margarine...

Når melet har suget margarinen tilføjes bouillionterningen, samt 2dl af vandet og der piskes til det tykner, hvorefter lidt mere af væsken tilsættes og der piskes igen. Nu tilføj laurbærbladene og resten af væsken, samt hvidløgssalt, peber og kulør og der piskes til sovsen er ensartet i konsistens.

Kog sovsen i 5 minutter, på lav varme, hvorefter olien tilsættes og sovsen smages til. Det er også her du tilsætter plantefløden hvis du ønsker en rundere smag - Personligt bruger jeg ikke plantefløde i denne opskrift, kun hvis den skal være særlig god i en speciel anledning.

Når sovsen er smag til, lad den småkoge i yderligere 2-3 minutter og den er klar til servering - husk at tage laurbærbladende fra, da de ikke kan/skal spises ;)

Serveres til alle måltider hvor en god gammeldaws brun sovs er ønsket...


Velbekomme!