Pistacie-paté

Denne paté blev til, da et forsøg på at lave pålægspølse fejlede... Men dette fejlslagne forsøg, blev til en fantastisk smagfuld paté istedet :)

Den er hurtig blevet til en af mine pålægsfavoritter og er også populær hos begge unger.

Pistacie-paté har en holdbarhed på minimum 4-5 døgn i køleskabet og kan uden problemer fryses ;)

 

 


Du skal bruge:
240g Butterbeans (kogte)
40g lys Tahin
10g Rødbede (rå eller fra frost)
4dl Soyamælk (havremælk kan bruges)
1dl kogt vand til opløsning af bouillion
½dl Solsikkekerner
2 tern Grøntsagsbouillion
2spsk Gærflager
2spsk Citronsaft (koncentrat)
1½-2tsk Salt – gerne urtesalt
½-1tsk Basilikum

35g Pistacie nødder
2tsk Agar Agar Pulver (ikke granulat!)
½tsk Røget paprika
¼ tsk Peber


Fremgangsmåde:
Start med at kog vandet, så bouillionterningerne kan blive opløst. Dernæst hakkes pistacienødderne groft.

Butterbeans, rødbede, solsikkekerner, gærflager, basilikum, salt, citronsaft og soyamælk hældes i en god blender og blendes godt i 3-4 minutter. Det er vigtigt at massen er homogen og uden klumper, da det er afgørende for et glat og lækkert resultat.

Når massen er homogen, hældes det hele op i en gryde og bouillion, Agar Agar, røget paprika, samt peber tilsættes og der røres godt rundt i massen, inden de hakkede pistacienødder tilsættes. Herefter skal hele herligheden koges i 7 minutter – Husk at røre i massen hele tiden, ellers brænder det på!

Hældes i en varmefast form og sættes på køl i minimum 3-4 timer før den er klar til servering.


Velbekomme!

Klassisk Levepostej

Knægten har i længere tid haft en "leverpostej med syltede rødbeder" craving og den kan min levepostej med mungbønner ikke helt klare, da den ikke smager "nok af leverpostej"....


Men en tur i køkkenet resulterede i, at sønnen hoppede op og ned, mens han proklamerede "mor du er irriterende, fordi du laver mad jeg godt kan li og det får mig til at ville spise" .... Hvis jeg er irriterende af den årsag, ja så er jeg gerne meget irriterende ;)

 

Nu er hans leverpostej med rødbede craving blevet tilfredsstillet og som han selv sagde det, så kommer smagen tæt på den klassiske leverpostej, men uden den fade, fedtede smag...


Du skal bruge:
200g Tofu (fast, neutral)
250g Røde Linser (kogt vægt, ca. 2dl rå vægt)
50g solsikkekerner
2spsk Soyasovs*
1spsk Bouillion pulver
1spsk Løgpulver
½tsk Hvidløgssalt
½tsk Rosmarin
½tsk Peber
1knsp Røget Paprika (den jeg bruger er stærk)
1 Husk-Æg (4spsk vand til 1tsk Gul husk)
1dl Vand
Salt

*Brug Tamari for Glutenfri version.


Linserne koges al dente, husk-ægget laves og ovnen tændes på 200grader.

Tofuen smuldres let og puttes i en foodprocessor, sammen med de øvrige ingrediense og der mixes til massen er ensartet. Smag til med Salt og evt lidt mere friskkværnet peber.

Når massen er smagt til, hældes farsen i et ovnfast fad og bages i ca. 20 minutter....

Nu har du en lækker levepostej som kan bruges som den er eller serveres lun med lækon og stegte svampe :)  Er også super lækker på rugbrød med syltede rødbeder eller på madpakken ....

Opbevares i køleskabet og er holdbar i minimum 1 uges tid.


Velbekomme!

Levepostej med mungbønner

Den her LevePostej jeg har fået bakset sammen er et hit hos mine unger og jeg selv kan også spise den i lange baner ;)

Du skal bruge:
200g Tofu
130ml Vand
100g Mungbønner (kogt vægt)
2spsk Soyasovs*
1spsk Løgpulver
1spsk mild Bouillionpulver
1-1½tsk Hvidløgssalt
½tsk Peber
Evt. 1 planteæg af gul husk - 1mål husk rørt op med 4spsk vand.
Evt. 1spsk pofibre
Evt. 50g hakkede solsikkekerner

*Brug Tamari for Glutenfri version.


Mungbønner, bouillion, soyasovs, samt ca. 60ml vand hældes i en minihakker og gives en god snurretur, til massen er ensartet.

Tofuen smuldres i en skål og blandes med krydderierne, hvorefter mungbønnemassen røres sammen med tofuen. Resten af vandet tilsættes og farsen smages til med salt, peber og evt. lidt ekstra bouillion. - Ønskes en meget fin postej, kan du blende tofuen sammen med de andre ingredienser. Dog skal du være opmærksom på at du muligvis ikke skal have nær så meget vand i farsen. Det er nu du skal tilsætte nogle af de ting der er under evt. hvis du ønsker at tilføje disse - det kan være en god idé at tilføje et planteæg, hvis din Levepostej bliver lidt porøs i det (med den tofu jeg bruger, som er ret grov i det, tilføjer jeg et planteæg, men det afhænger af den tofu du har fået fat på).

Hæld Levepostej-farsen i et passende ovnfast fad og pres farsen godt ned i fadet, så postejen bliver fast. Bag postejen i ovnen ved 200grader i ca. 15 minutter - hvis overfladen stadig er meget våd, så giv postejen et par minutter mere...

Når LevePostejen er kølet lidt af, er den klar til at blive spist på rugbrød med syltede rødbeder eller hvad man ellers lyster :)

Opbevares i køleskabet og er holdbar ca. 1 uges tid.


Velbekomme!

Kikærter forklædt som falafler er genialt som pålæg

Skiveskåret Falafler er super lækkert på rugbrød, eller som fyld i en mættende sandwich - Det er i hvert fald en af favoritterne hos sønnen ;)


Bøffer og dunser som pålæg

Jeg kan umuligt være ene om at køre død i spreads og agurkemadder... Og når det sker, så er en bøf eller frikadelle med på madpakke, enten som pålæg eller bare lige til at gnave i, min redning!

Det er og bliver en lækker selvforkælelse i en travl hverdag og mine unger elsker at have en dunse med i madpakken...

Mine bøffer og dunser smager skønt som pålæg og du finder opskrifterne her


Velbekomme!