Oreotærte med Chokolademousse

Jeg skal være den første til at indrømme, at denne lækre No-Bake Oreo Chokoladetærte er og bliver min favorit-kage!  Og det er selvom jeg normalt ikke er så glad for kage....

Du skal bruge:  ~ til en tærteform på 28cm (med løs bund).
2 pakker Oreos
2 tsk Kokosolie
1 brik Alpro Piskbar
1 dl Salte peanuts
125g Chokolade (jeg bruger både lys og mørk)
evt. lidt friske bær til pynt.
 
 
Start med at blende oreos og kokosolie i en foodprocesso, så du får en gang smulder der kan trykkes sammen til en "dej".
 
Oreo-kokos smulderen trykkes ned i en tærteform med løs bund og stilles på køl mens du laver fyldet.
 
Peanuts hakkes mellemfint og tørristes på en pande - lad dem køle ned mens du pisker alpro til flødeskum og smelter chokoladen.
 
Sæt ca. 1 dl alproskum i en sprøjtepose med stjernetyl og læg den på køl til det skal bruges. Resten af flødeskummet blandes med chokoladen - tag en smule af skummet og bland i den smeltede chokolade, så det bliver en ensartet chokolademasse, herefter blandes resten af flødeskummet i chokolademoussen.
 
Tærtebunden tages ud af køleskabet og drysses med de hakkede, ristede peanuts. Dernæst fordeler du chokolademoussen ovenpå og lader tærten stå på køl 5-10 minutter, hvorefter du pynter tærten med flødeskum, hakkede peanuts og evt. friske bær.

Kan sagtens laves dagen før den skal serveres ;)

Velbekomme!

Pandekager

Hvem kan ikke li' Pandekager? Ja, her i huset er vi i hvert fald vilde med pandekager!

Jeg har derfor udviklet en opskrift på pandekager som farmor lavede dem...

Disse pandekager er tynde, søde, med et strejf af vanilje og med sprød kant  - præcis sådan pandekager skal være! ... i hvert fald hvis du spørger mig og mine unger ;)



Du skal bruge:  ~ Giver 12-14 stk.
3dl hvedemel
2spsk Pofibre
½dl sukker 
1-2tsk kardemomme
1-2tsk vaniljesukker
6dl soyamælk (den grønne fra naturli)  - bruges den blå, tilsættes ikke nær så meget sukker og vaniljesukker kan evt. undlades helt)

For en Sukkerfri og dermed Diabetesvenlig version, kan sukkeret erstattes med Sukrin eller Sukrin Gold.

Bland soyamælk og mel sammen til en ensartet væske, uden klumper. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser og der røres godt rundt.

Dejen SKAL hvile i 20-25minutter, for at samle sig!

Bages til de er brune og sprøde i kanten ;)

Serveres evt med råmarineret frugt, is eller helt traditionelt...


Velbekomme! 

Kanelsnegle - 16 store, saftige snegle ;)

Kanelsnegle er altid en sikker vinder og med denne opskrift bliver de præcis som kanelsnegle skal være!... Og så helt uden animalier ;)

Dej:
1pk Gær
3dl Havremælk
500g Hvedemel
100g AMA margarine til bagning
100g rørsukker
30g Vaniljesukker
1tsk Kardemomme
½tsk salt


Fyld:
250g rørsukker
150g AMA margarine til bagning
3spsk Kanel

 
Fremgangsmåde:
Plantemælken lunes og tilsættes salt, hvorefter det hældes over den smuldrede gæren, som opløses i væsken. Til gærblandingen tilsættes rørsukker, vaniljesukker, kardemomme, samt 350g mel som røres rundt til massen er ensartet.

Herefter skæres Margarinen i små tern og tilsættes dejen, sammen med resten af melet (hold en smule af melet tilbage, som skal bruges ved udrulningen) og dejen æltes godt igennem, så der ikke er store klumper margarine i den færdige dej.

Når dejen er glat, blød og smidig, sættes den til hævning i ca. 15-20 minutter og mens den hæver, laves fyldet ved at smide margarine, rørsukker og kanel i en skål og røre godt rundt, til massen er ensartet og glat.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, så du har en firkant på 50x40cm og fordel fyldet på dejfladen - brug gerne en smørkniv til at presse fyldet let ned i dejen.

Når fyldet er fordelt, rulles dejen (stramt) sammen og skæres ud til kanelsnegle i ca. 4 cm tykkelse. Lægges på en bageplade med bagepapir og gives et let tryk, samt enderne bukkes evt. ned under sneglen, så de ikke går løs under bagningen.

Bages ved 200grader i ca. 12 minutter.


Velbekomme!

Choko-Karamel kage - Forbedret opskrift ;)

Jeg har aldrig været vild med kage - altså det passer ikke helt, for jeg er vild med at lege i køkkenet og bage kager ... Jeg er bare ikke altid så vild med at spise dem ;)

MEN som alle ved, er der jo altid en undtagelse fra reglen og denne kage er en af dem! Og jeg har i længere tid tænkt på hvordan jeg kunne veganisere min favoritkage og nu er resultatet klar til at blive delt, så her er den altså...

Du skal bruge:  ~ Giver 24 stykker.
400g Hvedemel
200g Rørsukker
115g Kakaopulver
20g Chiafrø
6spsk hjemmelavet Vaniljesukker 
6dl Plantemælk *
3tsk Bagepulver
1 Planteæg:
   20g Chiafrø
   1dl Vand

1 portion Flødekaramel - til karameller, kage og is** (efter kondenseret flødekaramel)
Eller
1 portion Kondenseret Flødekaramel *** (efter vaniljesukker opskriften)


Start med at bland planteægget og lad det samle sig i minimum 10 minutter, imens du blander rørsukker, vaniljesukker, kakaopulver, mel og bagepulver, samt chiafrø i en skål. Derefter tilsætter du plantemælk og røre til dejen er homogen og uden melklumper, hvorefter du tilsætter planteægget og røre det godt ud i dejen.

Læg bagepapir i et 30x20cm ovnfast fad og fyld dejen i formen - lad dejen hvile mens ovnen varmes op - hvis du ikke allerede har en omgang varm Karamel til kage eller Kondenseret flødekaramel i en gryde, så start produktionen af denne nu og vent med at sætte kagen ind, til massen har kogt i 5-10 minutter!

Kagen bages i ovnen ved 200grader i 8-10 minutter, hvorefter karamellen fordeles og røres forsigtet i cirkler ind i den øverste del af kagen - Kagen bages i yderligere 25-35 minutter afhængig af hvor godt din ovn varmer.

Lad Kagen køle næsten helt af, før du skære i den...  Den er allerbest nybagt, men er også lækker dagen efter ;)


Velbekomme!

* Havremælk giver det bedste resultat, men soyamælk kan fint anvendes også
** Ønsker du en mørk og chewy karamel, så brug Flødekaramellen til karamelsovs - synes personligt det giver det bedste resultat ;)
*** Ønsker du en mild og blød karamel, så brug den kondenseret flødekaramel....

Trøfler - Romkugler - Træstammer

...Kært barn har mange navne! Og vores opskrift på trøfler måtte da også lige deles...

Du skal bruge:
300g Chokoladekage
25g Cashewnødder
4spsk Kakaopulver
2spsk Jordbærsyltetøj
2spsk Aprikos-syltetøj (gerne med 70%frugt)
2spsk Rom eller romessens
evt. 1spsk chiafrø
evt. lidt vaniljekorn
Havregryn til rulning


Kagen smuldres og hak cashewnødderne semi-fint. Tilsæt kakao, syltetøj og rom/romessens til kagesmulderet og bland godt rundt, til massen er ensartet. Smag evt massen til med rom/romessens og vaniljekorn.

Til sidst tilsættes de hakkede cashewnødder og evt. chiafrø for ekstra crunsh...

Ælt blandingen godt sammen og lad den stå på køl i 30 minutter.

Tril kugler af trøffelmassen og rul dem i havregryn - opbevares på køl i en lufttæt kagedåse, foret med bagepapir ;)


Velbekomme!