Andesovs uden and ;)

Ingen jul bliver, efter min mening, ikke en rigtig jul uden Andesovs...

Denne lækre sovs er godkendt af familien og manden er stadig mystificeret af, at jeg kan få ting til at smage af noget det ikke er...

Familien synes bestemt denne sovs smager så meget af and, at de er helt ok med at få denne sovs serveret juleaften :)

Du skal bruge:
500ml Vand
2-3spsk Margarine
2½-3spsk Hvedemel
2-3tsk smagsneutral Olie
1spsk Kulør
1 Bouillionterning (grøntsags)
½-1tsk Hvidløgspulver
½tsk Ingefærpulver
½tsk Mononatriumglutamat (også kaldet Det 3.krydderi)
Smag til med Salt og Peber
Evt. en lille sjat plantefløde

 

Put margarine i en gryde og når det begynder at smelte, tilføjer du mel og røre rundt - alt melet skal være suget op i margarinen og er der for meget mel, så tilføj en smule mere margarine...

Når melet har suget margarinen tilføjes bouillionterningen, samt 2dl af vandet og der piskes til det tykner, hvorefter lidt mere af væsken tilsættes og der piskes igen. Nu tilføj resten af væsken, samt hvidløgs -og ingefærpulver, det 3.krydderi og kulør, hvorefter der piskes til sovsen er ensartet i konsistens.

Kog sovsen i 5-7 minutter, på lav varme, hvorefter olien tilsættes og sovsen smages til med salt og peber. Det er også her du tilsætter plantefløden hvis du ønsker en rundere smag - Personligt bruger jeg ikke plantefløde i denne opskrift, da den er super fin uden.

Når sovsen er smag til, lad den småkoge i yderligere 2-3 minutter og den er klar til servering. Jeg bruger denne lækre Andefri sovs, når jeg servere fløjet and til både mortens aften og jul ;)


Velbekomme!

 

Flæskestegssovs uden flæsk ;)

Du skal bruge:
500ml Vand
2-3spsk Margarine
2½-3spsk Hvedemel
2stk Laurbærblade
2tsk smagsneutral Olie
2spsk Kulør
1stk Bouillionterning (grøntsags)
1tsk Hvidløgssalt
½-1tsk Peber
½tsk Salt
Evt. en lille sjat plantefløde


Put margarine i en gryde og når det begynder at smelte, tilføjer du mel og røre rundt - alt melet skal være suget op i margarinen og er der for meget mel, så tilføj en smule mere margarine...

Når melet har suget margarinen tilføjes bouillionterningen, samt 2dl af vandet og der piskes til det tykner, hvorefter lidt mere af væsken tilsættes og der piskes igen. Nu tilføj laurbærbladene og resten af væsken, samt hvidløgssalt, peber og kulør og der piskes til sovsen er ensartet i konsistens.

Kog sovsen i 5 minutter, på lav varme, hvorefter olien tilsættes og sovsen smages til. Det er også her du tilsætter plantefløden hvis du ønsker en rundere smag - Personligt bruger jeg ikke plantefløde i denne opskrift, da den er super fin uden.

Når sovsen er smag til, lad den småkoge i yderligere 2-3 minutter og den er klar til servering - husk at tage laurbærbladende fra, da de ikke kan/skal spises.

Serveres til Julestegen, hvor en god, traditionel brun "flæskestegssovs" ønskes...


Velbekomme!