Makronkage med brændte mandler

Mandens kollegaer har plaget om kage, så jeg forbarmede mig og smække denne lækre sag sammen... En rigtig julekage, som passer fint til et kagebord eller let dessert med smag af jul.

De kunne lide den så meget, at flere af dem har udbedt sig opskriften og derfor er det jo helt naturligt at i også skal have den her ;)


Du skal bruge:

Til kagen:
225g AMA bagemargarine
225g Rørsukker
225g Hvedemel
3tsk Vaniljesukker
1tsk Natron
½tsk Bagepulver
1dl Vand
2tsk Hvid Eddike

Til toppingen:
150g Flormelis
75g Vegansk smør (jeg bruger FRI)
1-2spsk Vand
2dl hjemmelavet Brændte Mandler - opskriften finder du her


Fremgangsmåde - kagen:

Tænd ovnen på 200grader og klargør en form (15x20cm) - Jeg bruger stort set altid bagepapir, men du kan også fint smøre formen med vegansk smør/margarine...

Sukker, vaniljesukker, bagepulver, natron og hvedemel blandes godt i en skål. Margarinen smeltes og tages af varmen. Eddike og vandet blandes med den smeltede margarine, hvorefter det hældes over i mel-sukker blandingen. Rør forsigtigt i dejen til der ikke er flere melklumper tilbage.

Hæld dejen i formen og bag den i 50-65minutter, evt. lidt længere, alt efter hvor effektiv din ovn er.

Stil kagen til afkøling og skær den dernæst ud i passende stykker - jeg fik 27 små stykker.


Fremgangsmåde - topping:
Flormelis og Vegansk smør røres sammen i en skål og piskes med elpisker i 1 minut på medium hastighed. Herefter tilsættes vandet og der piskes i yderligere 5 minutter på høj hastighed.
Nu er smørcremen klar og skal puttes ned i en sprøjtepose med passende tyl (jeg bruger en stor rosette tyl).

De brændte mandler skal hakkes semifint og jeg synes det er lettest i en minihakker - OBS! Du skal huske at tage hele mandler fra, svarende til det antal stykker du har skåret kagen i, da du skal bruge en hel mandel til hver stykke kage ;) 

En smørcremes rosette sprøjtes på hvert stykke kage og der drysses med hakkede brændte mandler, hvorefter en enkelt brændt mandel trykkes let fast på toppen af rosetten og Voila - du har nu en lækker, elegant og julet dessertkage :)


Velbekomme og rigtig glædelig Jul!

Pebernødder

Jeg snyder totalt når det kommer til pebernødder og køber Dr.Oetkers pebernøddeblanding ;)

Faktisk er det de eneste pebernødder jeg kan li' og derfor er jeg heller ikke bleg for at indrømme, at netop til pebernødder bruger jeg det færdigblandet brev med krydderier.... Men til alle jer der helst vil lave det hele fra bunden, har jeg skrevet en liste med de krydderier du skal bruge, så kan alle være med ;)

Du skal bruge:
220g Hvedemel
125g Rørsukker
125g AMA bagemargarine
½dl Vand
1brev Dr.Oetker Pebernød-krydderi

Eller:
220g Hvedemel
125g Rørsukker
125g AMA bagemargarine
½dl Vand
½tsk Bagepulver
½tsk stødt Hvid peber
½tsk stødt Ingefær
½tsk stødt Kanel
½tsk stødt Kardemmome
½tsk stødt Nellike
½tsk Natron
½tsk Vaniljesukker
1knsp Salt (helst fint)


Fremgangsmåde:
Alle ingredienser, fraset AMA bagemargarine og vand, blandes godt sammen i en skål. Dernæst smuldres AMA bagemargarine ned i mel-sukker-krydderi blandingen og der blandes til margarinen ligner fintrevet ost og derved er jævnt fordelt i blandingen. Når du er tilfreds med fordelingen af margarinen, tilsættes vandet for at samle dejen.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluftovn) og klargør bagepladerne med bagepapir (jeg bruger alle 3 plader jeg har til min ovn og har stadig mere dej tilbage)...

Dejen rulles i meget små kugler - omkring 1cm i diameter, da de hæver en del i ovnen - og fordeles på bagepladerne.

Bages i ca. 8-12minutter alt efter hvor effektiv din ovn er. De er færdige når de er let gyldne, men pas på de ikke får for meget ;)


Velbekomme og rigtig glædelig Jul!