Julefrikadeller

Jeg  har en craving for danske klassikere med smag af jul og havde et blomkål der skulle bruges. Det blev til disse lækre frikadeller med klassiske julekrydderier, som selv min blomkålshadende datter syntes var vildt lækre - så lækre at hun har rester med på madpakken i morgen.


Du skal bruge:
~ Giver ca. 25 styks
1 Blomkål (mellemstort)
2dl Vand
2dl Mel til grønsagsbrød (fra Amo's)
2dl havregryn, grovvalset
0,5dl Maizena
0,5dl Pofibre
2tsk Salt
1,5tsk Peber, friskkværnet
0,75tsk Allehåndepulver
0,5tsk Muskatnød
evt. 0,25tsk Nellike



Fremgangsmåde:
Blomkålet renses og halveres, hvorefter den ene halvdel halveres igen, så du ender med et halvt blomkål og to kvarte blomkål.

Det halve blomkål skal, sammen med vandet, laves til pure i en foodprocessor. Når det er en pure, hældes det over i en røreskål.

Det ene kvarte blomkål skal hakkes fint - jeg bruger foodprocessoren til dette. Det andet kvarte blomkål hakkes groft og begge deles blandes med puréen.

Nu tilsættes de øvrige ingredienser og farsen blandes godt. Smag evt til med salt og peber.

Lad farsen hvile i 10 minutter før du steger dem.

Farsen er ret våd, men holder formen fint på panden under stegning. Skal steges i lidt olie på panden ved medium varme og skal have ca. 3-4 minutter på hver side.

 

Velbekomme!